Bio

Paul Caspers (1983) heeft zich gespecialiseerd in cinematografie en heeft zijn talent inmiddels ruimschoots bewezen met een aantal prijswinnende films. Zo sleepte hij met Marijn van Lilian Sijbesma de prijs voor Beste Korte Film op het KUKI International Children & Youth  Film Festival Berlijn in de wacht en de Gouden Camera voor o.a. Beste Film en Beste Regie op het Eindhovens Filmfestival binnen.
Daarnaast haalde hij met Sterk van Yim Brakel de IJzeren Haring Nieuwe Makers op het Leids Film Festival binnen en won de film de Gouden Camera voor Beste Regie en Beste Acteur op het Eindhovens Filmfestival.

Al op heel jonge leeftijd kwam Paul er achter dat de wereld mooier wordt gezien door de lens. Na de middelbare school was de keuze voor de camera dan ook snel gemaakt. In 2001 studeerde Paul af aan Fotonica Senior Fotografie waarna hij de overstap maakte naar de Fotonica Senior Videotechnical school om daarna bij de Nederlandse Film en Televisie-academie zijn vaardigheden met betrekking tot camera-belichting verder uit te breiden. Om zijn artistieke kwaliteiten uit te diepen, focuste hij zich tijdens zijn studie aan de HKU op cinematografie.

Paul is zeer veelzijdig en multi-inzetbaar: naast fictie draait hij ook commercials, corporate films, documentaires, korte films en muziekvideo’s. Uitgangspunt hierbij is het op een visueel interessante manier inkleuren van het verhaal. Door het maken van vernieuwende, artistieke keuzes weet hij de inhoud een extra laag mee te geven. Daarom is Paul altijd inhoudelijk betrokken. Hij probeert met een gezonde dosis humor de sfeer op de set te bewaren en vindt het erg belangrijk om goed te communiceren over de te bepalen koers.

Daarnaast is hij in staat om logistieke problemen op te lossen. Dit behelst uiteraard niet alleen het vervoer van de apparatuur. Omgeving, artistieke facetten en budgettaire mogelijkheden zijn praktische factoren die hij meeweegt in een advies voor de keuze voor het te bestellen materiaal.

Een film die Paul heeft gedraaid, heeft een duidelijke handtekening. Hij focust zich niet alleen op de technische aspecten, maar legt de nadruk op de artistieke kant. Met deze benaderingswijze onderscheidt hij zich van veel andere cameramensen.

Wilt u met Paul een kopje koffie drinken om te bekijken wat hij voor u kan betekenen? Neem dan contact met hem op. Paul drinkt zijn koffie met suiker en melk. Hij zorgt zelf voor de koekjes.